ΜΑΥΡΑ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

Μαύρα – Βάλια Καραμάνου (Εκδόσεις Φιλύρα)

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

 

Υπόθεση:

Την άνοιξη του 2021, στην καρδιά της πανδημίας, ο Σωτήρης και η Λίνα ταξιδεύουν στην ερημωμένη Μαραθιά, ένα χωριό έξω από το Ναύπλιον, προκειμένου να πουλήσουν το πατρικό σπίτι. Το ζευγάρι, μετρώντας ήδη αρκετά προβλήματα και απώλειες, θα έρθει αντιμέτωπο με τις πιο αλλόκοτες και ανατριχιαστικές καταστάσεις. Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει το εγκαταλελειμμένο χωριό και ο μοναδικός ιδιόρρυθμος κάτοικός του; Άραγε, οι τοπικοί θρύλοι και οι δεισιδαιμονίες είναι μόνο φαντασία ή φριχτή πραγματικότητα; Οι ήρωες θα χρειαστεί ν’ αντικρίσουν τις μεγαλύτερες πληγές τους με επίκεντρο την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαύρας, πριν από είκοσι χρόνια, της πρώτης και μεγάλης αγάπης του Σωτήρη.

Σχολιασμός:

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη νουβέλα τρόμου που αξίζει τη προσοχή του αναγνώστη. Η συγγραφέας έχει την ικανότητα να σκιαγραφεί τόσο την επαρχία δημιουργώντας γλαφυρές εικόνες όσο και να καλλιεργεί ενδόμυχα τον τρόμο. Τελειώνοντας το βιβλίο μένει αυτή η μακάβρια αίσθηση να διαπερνά τη ραχοκοκαλιά. Η γλώσσα απλή, λιτή και περιεκτική χωρίς λεκτικές υπερβολές και βαρύγδουπες πομπώδεις αχρείαστες εκφράσεις. Ένα ευανάγνωστο βιβλίο κατάλληλο να σας κρατήσει σε αγωνία και ένταση τις κρύες νύχτες του χειμώνα που διανύουμε και μία ευχάριστη συντροφιά πλάι στο τζάκι. Θα σας ξυπνήσει μνήμες από ιστορίες γιαγιάδων της επαρχίας καθώς χρησιμοποιεί και κάποια στοιχεία της παράδοσης μίας και είναι εμπνευσμένο από την Αγία Μαύρα

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Η Βάλια Καραμάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως φιλόλογος. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα και νουβέλες. Παράλληλα αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ έχει το δικό της μπλογκ.

Σχολιασμός: Γιώργος Δόλγυρας (Συγγραφέας)

Επικοινώνησε με τη Συγγραφέα! ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.