Ελένη Σίντου: Τα πάντα αποτελούν έμπνευση

Ελένη Σίντου

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΙΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ MAKESTORYTELLING

Ελένη Σίντου

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα

Η Ελένη Σίντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε Πληροφορική και
ΜΜΕ στο ΑΤΕΙ Πάτρας (Παράρτημα Πύργου). Είναι μητέρα δύο παιδιών και λατρεύει
το διάβασμα και τα ταξίδια. Το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφόρησε από τις
εκδόσεις Λυκόφως με τίτλο Αρλίν. Τον Μάρτιο του 2023 εκδόθηκαν τα Αδαμάντινα
Τείχη και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τα Αδαμάντινα Τείχη Φιανκέτο, από τις
εκδόσεις Ελκυστής. Επισης στις 20 Δεκεμβρίου του 2023 κυκλοφόρησε το
μυθιστόρημα 7 Κόκκινα Φεγγάρια, σε μορφή e- book, από τις εκδόσεις
CarmelasBooks .Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και
λογοτεχνίας του φανταστικού, το Master Class Συγγραφής του Κώστα Κρομμύδα, τα
σεμινάρια Φιλολογικής και Λογοτεχνική επιμέλειας του Βαγγέλη Ιωσηφίδη, όπως
επίσης και το σεμινάριο «Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη» του ΚΕΔΙΒΙΜ
Παντείου. Αγαπά και θαυμάζει τον Τόλκιν, τον John Verdon και την αστυνομική
λογοτεχνία. Είμαι μητέρα δύο μικρών κοριτσιών και μου αρέσουν τα ταξίδια.

          Ελένη Σίντου      Ελένη Σίντου

Τι σε οδήγησε στη συγγραφή;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να διαβάζω βιβλία και να ταξιδεύω μέσα από αυτά. Ωστόσο η συγγραφή προέκυψε εντελώς τυχαία, ύστερα από την  προτροπή ενός καθηγητή, στη σχολή μου. Αρθρογραφούσαμε μαζί σε μια τοπική εφημερίδα και διαβάζοντας τη δική μου στήλη, μου πρότεινε να δοκιμάσω τη συγγραφή. Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω με ένα πρωτοφανή ενθουσιασμό και ομολογώ πως είναι η πιο όμορφη συμβουλή που μου έχει δοθεί. Βέβαια, κατά τη διάρκεια αυτού του μαγικού ταξιδιού συνειδητοποίησα πόσο ψυχοθεραπευτική είναι η συγγραφή για εμένα και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό.

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο σου που εκδόθηκε και ποια ήταν τα συναισθήματα σου στην πρώτη σου έκδοση.

Το πρώτο βιβλίο μου που εκδόθηκε, είναι η Αρλίν, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, με τίτλο Τα Δαιμόνια της Φύσης. Το θυμάμαι σα να ήταν χθες! Η χαρά ήταν τεράστια, το ίδιο και η ικανοποίηση. Βέβαια κοιτάζοντας τώρα πίσω σε εκείνη τη στιγμή, θα άλλαζα πολλά.

Υπάρχει πιστεύεις απάντηση στο γιατί οι Έλληνες διαβάζουν όλο και λιγότερο;

Στα πλαίσια της τεχνοκρατικής εποχής όπου ζούμε, νομίζω πως το έντυπο βιβλίο έχει χάσει έδαφος, αλλά όλες οι νέες μορφές, όπως τα ebooks και audiobooks, καταγράφουν ανοδική πορεία. Πιστεύω ωστόσο, πως οι λόγοι είναι κυρίως κοινωνικο-οικονομικοί.

Σε ποιον ήρωα σου έχεις μεγαλύτερη αδυναμία και γιατί;

Τώρα μου βάζετε δύσκολα. Θα πω δύο, εάν μου το επιτρέπετε. Την Bell Jefferson (Αδαμάντινα Τείχη και Αδαμάντινα Τείχη-Φιανκέτο) για την ευφυΐα της, τον δυναμισμό, τις ακαριαίες αποφάσεις, τα τείχη που δεν διστάζει να σηκώσει στον αυταρχικό της πατέρα και τον τρόπο που παλεύει για αυτούς που αγαπά. Και την Ελένη από τα 7 Κόκκινα Φεγγάρια διότι είναι ένας χαρακτήρας συναισθηματικός, μια γυναίκα που έχει μάθει να διεκδικεί όσα αγαπά και ονειρεύεται. Έχει μάθει να πέφτει και να σηκώνεται δυνατότερη και πιο αποφασιστική. Ωστόσο παραμένει το κορίτσι της διπλανής πόρτας για εμένα.

 

Η Ελένη Σίντου ποιο είδος αγαπάει να διαβάζει;

Η λογοτεχνία του Φανταστικού και η αστυνομική λογοτεχνία πάντα με συνέπαιρναν. Το μυστήριο γιατί κρατά το μυαλό μου σε εγρήγορση και η φαντασία διότι με ταξιδεύει σε νέους κόσμους. Γενικά διαβάζω τα πάντα, το είδος δεν αποτελεί κριτήριο για εμένα.  Ξέρετε πολλές φορές μπορεί να έρθουμε σε επαφή με ένα λογοτεχνικό έργο, που ανήκει σε ένα είδος που δεν προτιμάμε αλλά να μας εκπλήξει ευχάριστα. Αυτό είναι η λογοτεχνία, ένα ταξίδι σε άγνωστα νερά!

Ποιες είναι οι επιρροές που δίνουν έναυσμα στην έμπνευσή σου;

Οι επιρροές μου ποικίλλουν, δεν υπάρχει κάτι σταθερό. Τα πάντα αποτελούν έμπνευση. Μια νέα γνωριμία, ένα όμορφο τοπίο, το φεγγάρι που στέκει αγέρωχο στον σκοτεινό ουρανό, ένα λουλούδι, ένα τραγούδι, ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ένας περαστικός. Κυριολεκτικά τα πάντα!

 Το βιβλίο σου, 7 Κόκκινα Φεγγάρια, που κυκλοφορεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα carmelasbooks.com είναι κατά βάση μία μεταφυσική ιστορία. Ποια ανάγκη σε οδήγησε να γράψεις μία ιστορία με έντονα μεταφυσικά στοιχεία;

Αρχικά να σας πω, πως τα 7 Κόκκινα Φεγγάρια έχουν και κάποια βιωματικά στοιχεία! Τώρα, για να απαντήσω στην ερώτηση σας και να μην φλυαρώ άσκοπα, αυτό που με οδήγησε στο να γράψω μια ιστορία με έντονα μεταφυσικά στοιχεία, είναι η προσωπική μου ανάγκη, στο να πιστέψω πως οι άνθρωποι δεν χάνονται, δεν φεύγουν ποτέ από το πλευρό μας ακόμη και όταν επέλθει ο φυσικός θάνατος. Ο άνθρωπος είναι συνύπαρξη και η απώλεια είναι ένα τρομακτικό και ψυχοφθόρο γεγονός.

 Γίνεσαι καθοδηγητής των ηρώων σου ή εκείνοι γράφουν τελικά την ιστορία;

Όταν ξεκινάω να γράφω μια ιστορία, διατηρώ την ψευδαίσθηση πως κρατάω τα ηνία. Αλλά όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, οι ήρωες μου αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο. Σίγουρα, δεν κάνω καμία υποχώρηση στα χαρακτηριστικά που τους προσδίδω αλλά προσαρμόζομαι στις αντιδράσεις και στην εξέλιξη που μπορεί να έχουν.

 Αν είχες ένα μαγικό ραβδί ποια θα ήθελες να είναι η συγγραφική σου εξέλιξη τα επόμενα χρόνια;

Σίγουρα, θα ήθελα να έχω τουλάχιστον ένα βιβλίο το χρόνο, γιατί όπως καταλαβαίνετε το απόθεμα μου τελειώνει και ο χρόνος μου είναι ασφυχτικά περιορισμένος. Όνειρο κι ελπίδα μου, είναι να μεταφραστούν κάποια από τα βιβλία μου και να ταξιδέψουν σε διεθνή λογοτεχνικά ύδατα.

Επιβάλλεται τώρα στο τέλος, να μοιραστείς μαζί μας τα συγγραφικά επόμενα βήματα σου!

Θα ξεκινήσω από τα σίγουρα! Τον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει από το CarmelasBooks σε μορφή ebook, ένα αισθηματικό-κοινωνικό μυθιστόρημα. Από εκεί κι έπειτα, βρίσκομαι σε συζητήσεις για το αστυνομικό που έχω ολοκληρώσει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαι στη διαδικασία συγγραφής του τρίτου και τελευταίου μέρους από τα Αδαμάντινα Τείχη!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη θερμή φιλοξενία!   

Σ’ ευχαριστούμε για αυτή την υπέροχη συζήτηση. Ήταν τιμή μας να σε φιλοξενήσουμε στο site του makestorytelling.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Bell Jefferson, μια ψυχρή σκύλα, όπως τη χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί της, κορυφαία όμως κατάσκοπος της CIA, στέλνεται στο Κίεβο υποδυόμενη τη γραμματέα του Αμερικανού πρέσβη για να αναλάβει μια φαινομενικά απλή αποστολή∙

Ελένη Σίντου

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ – ΦΙΑΝΚΕΤΟ!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Bell Jefferson επιστρέφει στην Ουκρανία, για να ζήσει τον έρωτα της με τον Oleksandr Mihailovits. Η σχέση τους όμως δοκιμάζεται και ο Ουκρανός Πρόεδρος δέχεται πίεση από μια παλιά γνωστή.

Ελένη Σίντου

➡️Αν σου άρεσε αυτή η συνέντευξη μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις σου σε σχόλια ή αντιδράσεις! ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.