Αγλαΐα Κληρονόμου: Κομμάτια Του Μυαλού

aglaia klironomou

Αγλαΐα Κληρονόμου – Συγγραφέας 

“Ένα μεγάλο παζλ είναι η ζωή”… και μέσα από το νέο της βιβλίο “Κομμάτια Του Μυαλού” που κυκλοφορεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα carmelasbooks.com, η αγαπημένη μας συγγραφέας Αγλαΐα Κληρονόμου μας δείχνει το δρόμο προς την ανθρώπινη πλευρά της ζωής με ένα μυθιστόρημα γεμάτο έντονα συναισθήματα.

Γεννημένη στην Αθήνα με ρίζες από την Κεφαλονιά και την Κρήτη, η γλυκιά Αγλαΐα Κληρονόμου κάνει την φαντασία της αχώριστη φίλη. Σαν μοναχοπαίδι άλλωστε η ίδια δηλώνει ότι βρήκε μέσα στον μαγικό κόσμο των βιβλίων συντροφιά και έκανε πάντα τους ήρωες των βιβλίων, φίλους της. Ένα αναγνωστικό αλλά και συναισθηματικό καταφύγιο λοιπόν που την οδηγεί πολύ σύντομα στην συγγραφή και στο να πλάθει τους δικούς της ήρωες όπως ακριβώς τους ονειρεύεται. Η ονειροπόλα και χαμηλών τόνων, Αγλαΐα, έχει πολλά να μοιραστεί με τους αναγνώστες της και κυρίως τον τρόπο να ταξιδεύουν πλέον μέσα στον δικό της μαγικό μικρόκοσμο γιατί κάθε ιστορία που πλάθει το μυαλό της είναι ένα μεγάλο παζλ που τα κομμάτια του ενώνονται με μαεστρία μέσα από κάθε συγγραφική της απόπειρα.

***

Το νέο σας βιβλίο «Κομμάτια του μυαλού» κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή από την καινοτόμα πλατφόρμα Carmelasbooks.com της Καρμέλας Κατσαμένη. Μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία.

Νιώθω ευλογημένη για αυτή τη συνεργασία. Ήρθε σε μια στιγμή που είχα απογοητευτεί και σκεφτόμουν πως ίσως δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω να γράφω. Η Καρμέλα από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασε, αγνόησε τις ανασφάλειες μου και με ενθάρρυνε. Δεν θα αρνηθώ φυσικά πως επειδή δεν ήμουν εξοικειωμένη με τα ηλεκτρονικά βιβλία, το σκέφτηκα λίγο περισσότερο πριν κάνω αυτό το βήμα. Όταν όμως συναντάς ανθρώπους με όραμα και ταλέντο, δεν αφήνεις την ευκαιρία να χαθεί. Τώρα νιώθω πως ανήκω σε μια εκδοτική οικογένεια που  σέβεται και εμένα και τη δουλειά μου και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα.

Γιατί ο αναγνώστης να επιλέξει ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή;

Αυτή την απορία είχα και εγώ όταν αγόρασα το πρώτο μου ηλεκτρονικό βιβλίο. Όμως, όταν άρχισα να διαβάζω και κατάλαβα πως δεν υστερεί σε τίποτα από ένα έντυπο βιβλίο, αναθεώρησα και εκτίμησα την ευκολία που σου παρέχει. Μπορείς να κουβαλάς μαζί σου ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σου, χωρίς να μοιάζει πως κάνεις μετακόμιση, μπορείς να προσαρμόζεις τη φωτεινότητα, χωρίς να ενοχλείς τον διπλανό σου, μπορείς να αλλάζεις το μέγεθος της γραμματοσειράς αν ξέχασες τα γυαλιά σου και το βασικότερο, μπορείς να διαβάσεις ένα μεγάλο βιβλίο χωρίς να πιαστούν τα χέρια σου από το βάρος.

Αν έπρεπε να μας χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ανασφαλής, εγωίστρια, ονειροπόλα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη συγγραφική σας ανασφάλεια;

Είναι δύο, βασικά: πως αυτά που γράφω δεν θα αρέσουν σε κανέναν και πως μια μέρα θα ξυπνήσω και δεν θα μπορώ να γράψω λέξη.

Υπάρχει κάποιο σημείο μέσα στην ιστορία που σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Υπήρξαν αρκετές στιγμές που αμφισβήτησα αυτά που έγραφα. Ίσως γιατί η συγκεκριμένη ιστορία γράφτηκε σε μια περίοδο που αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και η πρωταγωνίστρια δοκίμαζε τα όρια της υπομονής μου με τη συμπεριφορά της. Όμως, αν έπρεπε να επιλέξω ένα συγκεκριμένο σημείο, θα έλεγα πως ήταν αυτό που αφορούσε τη σχέση της πρωταγωνίστριας με τη μητέρα της, γιατί χρειαζόταν πολύ προσοχή στον τρόπο που θα το επικοινωνούσα με το αναγνωστικό κοινό.

Η ιστορία σας αφορά μία γυναίκα που μέσα από ένα ατύχημα παθαίνει αμνησία και όλες οι αποκαλύψεις ξετυλίγονται σταδιακά. Πόσο δύσκολο είναι να μπει ο συγγραφέας στην θέση της κεντρικής ηρωίδας του;

Αν δεν καταφέρεις να μπεις στη θέση του πρωταγωνιστή, αν δεν πονέσεις μαζί του, αν δεν γελάσεις, αν δεν κλάψεις μαζί του, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να γράψεις έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Κάποιος μου είχε πει πως όταν ξεκινάς να γραφείς, τους βασικούς πρωταγωνιστές σου πρέπει να τους γνωρίζεις καλύτερα και από τον εαυτό σου για να τους αποδώσεις σωστά και αυτό προσπαθώ να κάνω.

Ο έρωτας παίζει έναν από τους βασικότερους ρόλους στην εξέλιξη της ιστορίας αυτής. Πόσο σημαντικός είναι τόσο στις φανταστικές ιστορίες όσο και στην πραγματική ζωή;

Είναι κινητήριος δύναμη και στα έργα, αλλά και στην πραγματικότητα. Όπως είναι η φιλία και η συντροφικότητα.

Το βιβλίο σας «Κομμάτια του μυαλού» ανήκει στην κατηγορία μυθιστορήματα. Είναι δύσκολο να γραφτεί ένα πολυσέλιδο βιβλίο;

Δεν θα έλεγα δύσκολο, αλλά χρονοβόρο. Αν έχεις την ιδέα, τα χέρια ξεκινούν να γράφουν από μόνα τους. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε εμένα.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευση για εσάς;

Όσο κλισέ και αν ακουστεί, τα πάντα. Μπορεί να είναι μια εικόνα, ένας περαστικός που μου τράβηξε την προσοχή η στάση του, ένα τραγούδι… Η πρόκληση είναι να μπορέσεις αυτή την έμπνευση να τη μετατρέψεις σε μια ιστορία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσετε μία ευχή στην κεντρική ηρωίδα του βιβλίου σας σαν να την είχατε ακριβώς δίπλα σας. Τι θα της ευχόσασταν λοιπόν;

Να μην σταματήσει να αγαπάει τον εαυτό της και τα ελαττώματα της και να μάθει να συγχωρεί. Όχι να ξεχνά, αλλά να συγχωρεί.

Kommatia tou mualou

ΠΑΤΑ ΕΔΩ & ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ανθή, ή μήπως Νιόβη;

Μια γυναίκα, δυο ονόματα και ένα ατύχημα που προκαλεί αμνησία και
δημιουργεί ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων.
«Ποιος είσαι;».

«Κανένας σημαντικός. Ένα μικρό κομμάτι από το πάζλ».
Φίλοι, συγγενείς και εραστές, αποκαλύπτονται και συνθέτουν ένα από
τα δυσκολότερα πάζλ. Αυτό της ζωής της. Είναι έτοιμη να βάλει τα κομμάτια
στη σωστή σειρά για να έχει μπροστά της ολοκληρωμένη την εικόνα; Εκείνοι
θα αντέξουν να παραμείνουν κοντά της όταν όλα τα μυστικά θα βγουν στο
φως;
«Μερικές φορές, μια καταστροφή μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι

εξαιρετικό».

Αυτό υποστηρίζει η Ανθή και όσο παράλογο και αν μοιάζει, ίσως στην
περίπτωση της να ισχύει.
Ένα μεγάλο πάζλ είναι η ζωή. Άλλες φορές μικρό , άλλες μεγάλο.
Πάντα όμως έχει ανάγκη από αυτό το μοναδικό κομμάτι, που μόλις
εμφανιστεί, όλα τα άλλα θα βρουν τη θέση τους.

 

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.