Η ποιήτρια Κατερίνα Χριστοδούλου μας προτείνει 5 Αγαπημένα Βιβλία Ποίησης

5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!

Όσες φορές και αν προσπαθήσουμε να δώσουμε την απόλυτη έννοια της ποίησης περιορίζοντας την μέσα σε λίγες γραμμές, εκείνη πάντα θα μας επιβεβαιώνει ότι επιβιώνει αβίαστα σε μία αδιαίρετη ενότητα μεταξύ δημιουργού και αποτελέσματος.

Η ποίηση αποτελεί την ουσιαστική έννοια της απόλυτης απελευθέρωσης του νου και των συναισθημάτων και αυτός ο συνδυασμός πάντα θα την κατατάσσει στην πιο γοητευτική πλευρά της ζωής.

Η Κατερίνα Χριστοδούλου αυταπόδεικτα μέσα από τα ποιητικά της δημιουργήματα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στο να αντιπροσωπεύει την ουσιαστική έννοια της ποίησης. Εκείνη την έννοια που δύσκολα τελικά προσδιορίζεται μιας και οι λέξεις σε συνδυασμό με τα ακλόνητα νοήματα κρύβουν την δεξιοτεχνία της γοητείας στο να σου δώσουν απλόχερα βαθιά μοναδικά μηνύματα ζωής.

Στα ποιήματα της Κατερίνας διακρίνει κανείς την τέχνη στο να σκιαγραφούνται βαθυστόχαστες αντιλήψεις, μέσα τους κρύβονται επίσης τα νοήματα της ζωής γνωρίζοντας πάντα πως να αφυπνίζουν και να ταλαντεύουν την ψυχή. Ένα συναισθηματικό παιχνίδι που αν αφεθείς σκοπός του είναι μόνο να σε διδάξει και σε αυτό το παιχνίδι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρασυρθείς ευχάριστα σε ένα ταξίδι πλούσιο σε συναισθήματα μέσα από το οποίο πάντοτε θα βγαίνεις κερδισμένος.

Και όσο διαβάζεις ποιήματα της έχεις έντονα την αίσθηση ότι αυτή η δημιουργός δεν γράφει για να αναπαράγει λεξιλόγιο ούτε για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό ενός ποιητή στην τυπική του διάσταση όπως μπορεί να έχει οριστεί από κάποιους.

Η Κατερίνα Χριστοδούλου γράφει για να μεταφέρει μέσα από τον συνδυασμό λέξεων την μαγεία της ελευθερίας συνδυάζοντας το φως με το σκοτάδι. Εναλλαγές που θα σε διχάσουν, θα σε παρασύρουν, θα σε προβληματίσουν και θα σε αγγίξουν ουσιαστικά στην αλυσιδωτή έκβαση της ζωής. Θα σου δείξουν την άλλη πλευρά του νομίσματος, θα σου υποδείξουν ευλαβικά έναν ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής. Την ηθική και ανήθικη πλευρά της μοναχικότητας. Τα ανθρωποκεντρικά μηνύματα της υπαρξιακής μας αναζήτησης. Όλα όσα θα έπρεπε να διδαχτούμε και να διδάσκουμε.

Οι λέξεις λοιπόν μιλούν.

Άλλοτε μέσα από τις κραυγές τους και άλλοτε μέσα από τη σιωπή τους.

Το σπουδαίο είναι να διατηρούν την μεγαλοπρέπεια τους και να ανήκουν πρώτα σε όλους εκείνους που έχουν το ταλέντο να τις χρησιμοποιούν για να φροντίζουν την δύναμη και την αδυναμία της ψυχής.

 

Μέσα από όμορφες προτάσεις βιβλίων ποίησης η Κατερίνα Χριστοδούλου μας επισημαίνει στο να ακούσουμε τις λέξεις, να αφεθούμε στη μοναδικότητα τους και να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδρομή περπατώντας σε έναν κόσμο αναζήτησης που θα συναντήσουμε πρώτα τον εαυτό μας!

 

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ!

 

ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ – Κ.Π ΚΑΒΑΦΗΣ

Βρες την Επετειακή Έκδοση Ποιημάτων σε ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

 

ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ 

Για την Νέα Έκδοση των Ποιημάτων ΠΑΤΑ ΕΔΩ & ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ!

 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ & ΠΕΖΑ – Κ.Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ!

 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ – ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΧΤΟΥΡΗ

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ!

~

EXTRA BONUS: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & TIPS ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ!

Η Φιλόλογος & Ποιήτρια Κατερίνα Χριστοδούλου μας παρουσιάζει το @the_feelologist !

ΠΑΤΑ ΕΔΩ & Μάθε τα πάντα για το Εκπαιδευτικό Προφίλ της! Βελτίωσε Άμεσα την Γραφή σου! 

 

Το προφίλ της Κατερίνας Χριστοδούλου στο instagram: ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

 

~

Θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα Έντυπα Βιβλία που ταξιδεύουν μαζί μας από την εφαρμογή του wattpad?

Τότε μην διστάσεις να Πατήσεις Εδώ!

 

 

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.