Αγαπημένες Βιβλιοπροτάσεις του Βαγγέλη Ιωσηφίδη

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Τι κάνει έναν απόφοιτο Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να στρέφει το ενδιαφέρον του προς την λογοτεχνία με τόσο δημιουργικό τρόπο;

Μα φυσικά η αγάπη του προς το βιβλίο, τη Συγγραφή και μία προσωπική ανάγκη στο να μοιραστεί μαζί μας τα εμπειρικά παρακλάδια της δημιουργικότητας του!

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης με γνώμονα την ειλικρινή οπτική σκοπιά ενός έμπειρου επιμελητή σε συνδυασμό με την προσωπική του συγγραφική εξέλιξη μοιράζεται μαζί μας 5 Αγαπημένες του Βιβλιοπροτάσεις αλλά και τον τρόπο που ένας επαγγελματίας επιμελητής οφείλει να προσεγγίζει κάθε συγγραφικό έργο.

Εκτός από τις αγαπημένες του βιβλιοπροτάσεις λοιπόν θα βρεις και την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 και μεγάλωσε στους Σιταργούς, ένα χωριό στη Δράμα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα ως επιμελητής κειμένων και βιβλίων.

Ως ανήσυχο πνεύμα δημιουργικότητας θα τον συναντήσεις επίσης στο προσωπικό κανάλι του στο YouTube – Vaggelis Iosifidis  αλλά και στο κανάλι  Συγγραφικό Στέκι  όπου παρέα με τον Αλέξανδρο Ίτσιο μας παρουσιάζουν κυρίως νέους και μη Συγγραφείς και τα συγγραφικά τους έργα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΑΤΙ!

 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ ΛΥΚΟΦΩΣ (Αλέξανδρος Ίτσιος – Μιχάλης Δαγκλής)

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ!

Ένα βιβλίο μικρού μεγέθους, εικονογραφημένο  και δουλεμένο με μεράκι. Έχοντας γνωρίσει και τους δύο συγγραφείς, η προσωπικότητα του καθενός ξεχωρίζει στο έργο. Είναι ελαφρύ, για πιάσε το, δεν πάει ούτε 180 σελίδες. Είναι ειλικρινές και το χαρακτηρίζω τίμιο. Δεν προσπαθεί να πείσει ότι είναι κάτι παραπάνω από ό,τι πραγματικά είναι. Μια εφηβική περιπέτεια στην ελληνική επαρχία, με το παραφυσικό δοσμένο αναλόγως.

 

  ΑΒΑΡΙΤΙΑ (Άντυ Βρόσγος)

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

Είχα καιρό να διαβάσω κάτι αστυνομικό. Το βιβλίο αυτό έφυγε νερό. Το διάβασα πολύ ευχάριστα στις διακοπές μου, απολαμβάνοντας τη διάδραση των χαρακτήρων, τις ανατροπές, το γοητευτικό μπλέξιμο και τη γρήγορη πλοκή. Για να μη δοθούν οι λάθος εντυπώσεις, το βιβλίο έχει βάθος και κοινωνικό προφίλ, και μάλιστα τολμηρό. Απλώς, όλα δίνονται σε μικρές δόσεις και όπως πρέπει, ούτως ώστε να μην κάνει κοιλιά και να μη γίνεται κουραστικό. 

 

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ (Δημήτρης Δελαρούδης) 

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Απόλαυσα κάθε μικρή ιστορία αυτής της συλλογής διηγημάτων. Όπως και στο έργο του Ζωντανός Πυρσός, το συγγραφικό προφίλ του Δελαρούδη απαρτίζεται από φαντασία, μυστικισμό, πρωτοτυπία και ένα απρόβλεπτο σκοτάδι. Κάθε ιστορία έχει κάτι αξιομνημόνευτο: μια ιδέα, μια εικόνα, το άγνωστο. Αξίζει να εντρυφήσει κανείς στην ενδελεχή ματιά αυτού του μυαλού. Δε θα χάσει.

 

ΧΙΛΙΑ ΜΙΛΙΓΚΡΑΜ ΑΠΟΥΣΙΑΣ (Μιχάλης Κατράκης)

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

Αν και συνήθως προτείνω το αρτιότερο έργο του, «Ωκεανός», εδώ θέλω να μιλήσω για τον απλό και καθημερινό χαρακτήρα, τον Πολύκαρπο, που πρωταγωνιστεί σε αυτή τη νουβέλα, την αποτελούμενη από διηγήματα. Μέσα από τη ζωή του βιώνουμε ιστορικές συγκυρίες, καθημερινά διλήμματα, το πέρασμα του χρόνου και τις φάσεις της ζωής σε πολλές αποχρώσεις. Γλυκόπικρο ανάγνωσμα, βαθύ και στοχαστικό, παρά το μέγεθός του.

 

ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΧΑΡΤΗ (Μαρία Μπουρμά)

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Στο ντεμπούτο της στην ποίηση, η Μαρία Μπουρμά παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία: μια εναλλαγή ποιημάτων και μικροδιηγημάτων, τα οποία λειτουργούν σε ζεύγη. Υπάρχει ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσά τους, καθώς περιγράφεται με εικόνες και χρώμα η φιλοσόφηση της ζωής, ο έρωτας, η νοσταλγία κι αυτό το βλέμμα ψηλά, το τόσο αγωνιώδες και τόσο νοσταλγικό ταυτόχρονα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

EXTRA BONUS: 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ: ΜΑΘΕ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ:

Ιστοσελίδα: https://www.vaggelisiosifidis.gr/
Facebook/Instagram: Vaggelis Iosifidis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

➡️Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις σου σε σχόλια ή αντιδράσεις! ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.