Αναγνωστικοί θησαυροί από την συγγραφέα Δανάη Ιμπραχήμ

 Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΑΝΑΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ!

Το κορίτσι που έκανε την φαντασία πολύτιμο σύμμαχο είναι μαζί μας στο makestorytelling για να μοιραστεί τους μοναδικούς αναγνωστικούς θησαυρούς της.

Πριν γίνει αυτό όμως θα ταξιδέψουμε μαζί της στον κόσμο της φαντασίας μέσα από τον δικό της πολύτιμο θησαυρό.

Η Δανάη Ιμπραχήμ συνδυάζει την ελληνική με την αραβική κουλτούρα, μας χαρίζει απλόχερα μαγικές εικόνες της Ανατολής και με το αναμφισβήτητο ταλέντο της μέσα από το πρώτο έντυπο βιβλίο της – ο Θησαυρός της Δαμασκού – σε παρασύρει ευχάριστα στο έτος 674 μ.Χ.

Αυτή η τριλογία σε γυρνάει πίσω στο χρόνο λοιπόν και σε τοποθετεί σε μία εποχή αλλά και σε έναν πολιτισμό που μπορεί να σου είναι άγνωστα.

Μέσα όμως από την συγκεκριμένη ιστορική αναδρομή, το πρώτο έντυπο βιβλίο της Δανάης σε μεταφέρει μέχρι τη Δαμασκό στο παιχνίδι των Θεών.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες – χωρίς να το καταλάβεις – θα γίνεις μέρος αυτού του παιχνιδιού τονίζοντας σου ότι η συμμετοχή σου σε αυτό θα σε φέρουν κυρίως αντιμέτωπο με την αλήθεια του δικού σου Θεού.

Μία αλήθεια που σου υποδεικνύει την διαφορετικότητα αλλά και τον κοινό άξονα των θρησκειών. Την πίστη, την αφοσίωση αλλά και τις αξίες που καλούνται να φέρουν στο φως οι ήρωες του βιβλίου και ο αναγνώστης συνειδητοποιεί τελικά ότι ένας από τους πολύτιμους θησαυρούς που οφείλουμε να ανακαλύψουμε όλοι μας είναι ο σεβασμός προς την διαφορετικότητα.

«Ο πατέρας σου πιστεύει σε λάθος θεό». «Το λες συνέχεια αυτό για τον Αλλάχ. Γιατί είναι λάθος;» «Γιατί δεν είναι ο Θεός». «Κι αν είναι; Κι αν πιστεύουμε στον ίδιο θεό, αλλά τον αποκαλούμε με διαφορετικό όνομα;»

Ο χριστιανός στρατιώτης Αστέριος και η νεαρή μουσουλμάνα Ααζίν θα σου δείξουν το δρόμο κρατώντας ο καθένας την δική του πυξίδα προς τον εσωτερικό τους προορισμό.

Αποδοκιμάζονται και οι δύο μέσα από τον κοινό τους προορισμό και συναντούν εμπόδια, δυσκολίες, έρχονται αντιμέτωποι με φαντάσματα του παρελθόντος μέσα από δύσβατα μονοπάτια. Μοναδικός σύμμαχος τους μία θεϊκή βοήθεια και η πίστη τους, η οποία τελικά φαίνεται να τους ενώνει δείχνοντας τους τον σωστό δρόμο.

*

Η Δανάη μέσα από την μαγική πένα της σαν λάτρης της φαντασίας πλέκει όλο δεξιοτεχνία μία τριλογία παραμυθιού και μέσα από τις ιστορίες της μας δείχνει την ευαισθησία, την ζεστασιά, την ανθρωπιά και την τόλμη. Ιδανικά που μας προδίδουν στοιχεία και της δικής της προσωπικότητας.

Διαπιστώνω απλοϊκά τελικά ότι με το γλυκό πείσμα και την αγάπη της προς την συγγραφή μέσα στις σελίδες αυτές κρύβεται η μαγεία της διαφορετικότητας των δύο κόσμων που φέρει και ο δικός της ψυχισμός. Αξίες που κουβαλάνε τα δικά της βιώματα μιας και το “πάντρεμα” των δύο πολιτισμών επικρατεί μέσα της. Μία τρυφερή ανάγκη που την οδήγησε τελικά στο να μοιραστεί μαζί μας την αδυναμία και την δυναμικότητα που συνδυάζουν αυτοί οι δύο – φαινομενικά διαφορετικοί – κόσμοι.

Το δικό της παραμύθι λοιπόν κρύβει την αλήθεια της!

Ο δικός της Θησαυρός φτάνει κοντά μας μέσω των εκδόσεων Πηγή

Φτάνει στα χέρια αναγνωστών και εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε προς την ανακάλυψη του από κάθε αναγνωστικό μάτι!

ΒΡΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΑΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΜΕ SUPER ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

& ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ Νο2! 

*

Και μετά από όλο αυτό το μαγικό ταξίδι μαζί της δεν θα μπορούσαμε να μην την βάλουμε στη διαδικασία να μας προτείνει τους δικούς της αναγνωστικούς Θησαυρούς! 

Ανάμεσα σε αυτούς θα συναντήσουμε 5 Αγαπημένα Αναγνωστικά της Διαμάντια! 

ΔΑΝΑΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ:

Σαν αναγνώστρια μου αρέσει να πειραματίζομαι και να γεμίζει η βιβλιοθήκη μου με πληθώρα ειδών. Έτσι, θα προσπαθήσω να σας δώσω μερικές βιβλιοπροτάσεις που ανήκουν σε αρκετές κατηγορίες, γιατί η ζωή είναι πιο όμορφη ότι υπάρχει ποικιλία.

 

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ, Delia Owens

-30% Έκπτωση από την αρχική Τιμή! ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην Αμερική της δεκαετία του 1960. Ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου εντοπίζεται το πτώμα ενός νεαρού άντρα, ευυπόληπτου μέλους της τοπικής κοινωνίας. Όλοι σπεύδουν να κατηγορήσουν την Κάια, την πιτσιρίκα του βάλτου, καθώς είναι ο παρίας της κοινότητας και το εύκολο θύμα. Το βιβλίο κινείται σε δυο χρόνους, το παρόν όπου βλέπουμε την έρευνα για το φόνο του νεαρού να εξελίσσεται και το παρελθόν, στο οποίο μαθαίνουμε την ιστορία της Κάια και τι σχέση είχε με το νεκρό. Πρόκειται για ένα υπέροχο μυθιστόρημα, συγκινητικό και με πολλά μηνύματα κατά του ρατσισμού. Η γραφή είναι εξαιρετική, ενώ η συγγραφέας είναι βιολόγος και μαζί με την εξέλιξη της ιστορίας βρίσκει το έναυσμα να μας περιγράψει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής όπου ζει η πρωταγωνίστρια. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα και όσοι επιθυμούν κάτι ζεστό για τα δροσερά βράδια του φθινοπώρου, να μη διστάσουν να το προσθέσουν στη βιβλιοθήκη τους.

 

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ, Clare Pooley

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ!

Διατηρώντας την cozy διάθεση του φθινοπώρου προχωράω στη δεύτερη πρόταση που είναι Το πράσινο σημειωματάριο. Με φόντο το καφέ της Μόνικα στη βροχερή Αγγλία, αρχίζει ένα κοινωνικό πείραμα. Ένας θλιμμένος γέρος, ονόματι Τζούλιαν καταγράφει σε ένα πράσινο σημειωματάριο την αλήθεια του. Έπειτα, το αφήνει στο καφέ και δίνει σαφή οδηγία στο άτομο που θα το βρει να κάνει τη δική του εξομολόγηση και έπειτα να αφήσει το τετράδιο κάπου αλλού για να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος αλήθειας. Το τετράδιο περνάει από αρκετά χέρια, ανθρώπων που εκ πρώτης όψεως δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Όταν όμως γνωρίζονται καλύτερα συνειδητοποιούν ότι έχουν τουλάχιστον ένα κοινό: Αποζητούν τη συντροφικότητα. Το συγκεκριμένο βιβλίο προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί αν είναι σε θέση να οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω του. Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και συνάμα συγκινητικό κοινωνικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύγχρονο άνθρωπο.

 

SIX OF CROWS, Leigh Bardugo

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ!

Από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείψει βιβλίο φαντασίας και μάλιστα της Bardugo. Το Six of Crows μας ταξιδεύει στο νησί Kerch, στο φανταστικό κόσμο του Grishaverse, όπου γνωρίζουμε μια ομάδα εγκληματιών, φυγάδων και γενικά ατόμων αμφιβόλου ηθικής. Ωστόσο, δεν μπορείς να μην τα αγαπήσεις, καθώς τα παρακολουθείς να πραγματοποιούν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του συγκεκριμένου σύμπαντος. Σε όποιον αρέσει η δράση και τα character driven βιβλία, δεν έχει παρά να πιάσει τα μυθιστορήματα της συγκεκριμένης συγγραφέως.

 

A TOUCH OF DARKNESS, Scarlett St Clair

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ!

 Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς φαντασίας, ένα retelling του μύθου της Περσεφόνης και του Άδη. Σε μια σύγχρονη Ελλάδα, τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε, οι Ολύμπιοι θεοί διοικούν τη χώρα. Κανείς όμως δε γνωρίζει την ύπαρξη της Περσεφόνης, καθώς η Δήμητρα την κρατούσε για χρόνια μακριά τους, φοβούμενη ότι η κόρη της θα συναντούσε τον Άδη, τον οποίο μισεί. Οι μοίρες όμως έχουν πάρει την απόφαση τους κι όταν η Περσεφόνη καταφέρνει να απογαλακτιστεί από τη μητέρα της, θα συναντηθεί με τον άρχοντα του Κάτω Κόσμου. Πρόκειται για ένα άκρως ερωτικό και απολαυστικό βιβλίο και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί θαυμαστές των συγκεκριμένων θεών εκεί έξω. Ε λοιπόν αυτό είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

 

RED, WHITE & ROYAL BLUE, Casey McQuiston

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

 Για το τέλος φύλαξα ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα του φετινού καλοκαιριού. Τι γίνεται όταν ο γιος της προέδρου της Αμερικής έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον πρίγκιπα της Αγγλίας και έπειτα είναι αναγκασμένοι να προσποιούνται τους φίλους για να γλιτώσουν το σκάνδαλο; Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκός και αρκετά σέξι ειδύλλιο. Τα πρόσωπα φυσικά είναι τελείως φανταστικά, αλλά αυτό το τολμηρό και πολύ γλυκό μυθιστόρημα θα σας κάνει να ευχηθείτε να ζήσει ο κόσμος μας έναν τόσο ιστορικό έρωτα!

 

Καλές αναγνώσεις!

ΒΡΕΣ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 

Αν θέλεις περισσότερες Δωρεάν Ιστορίες από την Δανάη βρες την στο #wattpad 

~

Θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα Έντυπα Βιβλία που ταξιδεύουν μαζί μας από την εφαρμογή του wattpad?

Τότε μην διστάσεις να Πατήσεις Εδώ!

 

 

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.