Ιφιγένεια Μπακογιάννη: Γραβάτα Γένους Θηλυκού

ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ της ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

 

Πόσο εύκολο είναι να γραφτεί μία ιστορία με χιουμοριστικά

στοιχεία;

Θεωρώ πως οι χιουμοριστικές ιστορίες, ίσως και να αποτελούν το πιο δύσκολο είδος. Είναι εύκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει, όταν χρησιμοποιείς προφορικό λόγο που συνοδεύεται ίσως και από μη λεκτικά στοιχεία, όπως γκριμάτσες ας πούμε, ενώ στο γραπτό, θεωρώ πως πρέπει να έχεις πραγματική αίσθηση του χιούμορ για να μπορείς να την μεταδόσεις.

 

Έχεις μία πλούσια βιβλιογραφία. Τι σε έκανε να συστηθείς στο

κοινό με το συγκεκριμένο βιβλίο;

 

Σαν άνθρωπος έχω πολύ χιούμορ, τουλάχιστον έτσι μου λένε οι αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω μου που δεν σταματούν να γελούν με τους καθημερινούς σχολιασμούς μου. Μιας και πηγή έμπνευσής μου ήταν μία συνάδελφος στη δουλειά, αποφάσισα μία μέρα να της χαρίσω λίγο γέλιο με μία ανάλαφρη ιστορία. Έπρεπε απλώς να βρω το θέμα και κυρίως τον τίτλο. Έτσι η γραβάτα γένους θηλυκού, δημιουργήθηκε μέσα από μία χαλαρή συζήτηση δύο εργαζόμενων σε απόγνωση, που αναζητούσαν το γέλιο στην μουντή καθημερινότητα.

 

Τι κοινό έχει η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου σου – η Τζες – με

εσένα;

Τον τρόπο που μιλά. Πραγματικά κάθε κουβέντα της Τζες θα μπορούσε να έχει βγει από το στόμα μου. Επίσης, όπως και εκείνη, μάλλον δεν τα πάω καθόλου καλά με τα τροχόσπιτα και θα προτιμούσα πράγματι να μένω σε μία μεζονέτα με θέα το Σέντραλ Παρκ.

 

Ποιο ήταν το δυσκολότερο συγγραφικό σημείο της ιστορίας

αυτής;

Θα έλεγα πως ήταν το σημείο όπου είχα φτάσει πλέον κάπου στη μέση της ιστορίας και η βαρεμάρα είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Σαν συγγραφέας δυσκολεύομαι να γράφω απλές ρομαντικές, χαλαρές ή χιουμοριστικές ιστορίες. Πρέπει οπωσδήποτε να τις συνοδεύω με κάποιο μυστήριο ή δράση. Έτσι, έπρεπε σιγά-σιγά να στήσω το μυστήριο εκείνο που θα της έδινε έναν άλλο αέρα, πιο ενδιαφέρον.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη προσδοκία σου για το συγγραφικό σου

έργο;

Καθώς η Γραβάτα είναι το πρώτο έργο μου στην ουσία που βγαίνει και συστήνεται στο κοινό, ίσως η μεγαλύτερη προσδοκία μου να είναι η γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό και φυσικά η επιθυμία όσοι το διαβάσουν να το αγαπήσουν και να περάσουν όμορφα με στιγμές γέλιου, μιας και η καθημερινότητα μας απομακρύνει ολοένα και περισσότερο από τις χαρές μας.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.