Βούλα Γκεμίση: Σιωπηλές Κραυγές – Κοινωνικό

σιωπηλές κραυγές

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε ebook στην ηλεκτρονική εκδοτική carmelasbooks.com.

Τα έσοδα από την αγορά του βιβλίου θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το κίνημα Strongme για την πρόληψη & την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

****

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δεν είναι όλα τα όνειρα ανεκτίμητης αξίας.
Για κάποια το τίμημα τους είναι πολύ ακριβό.

Τρεις γυναίκες. Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ένας συνδετικός κρίκος.
Η Μαριάννα εγκαταλείπει την σχολή της κρυφά από τους γονείς της
αναζητώντας την μεγάλη ζωή μέσα σε χάρτινα όνειρα. Οι υποσχέσεις
που έρχονται στο δρόμο της δεν είναι ποτέ αρκετές για να της φέρουν

όλα όσα επιθυμεί βαθιά να πραγματοποιήσει.

Η Μάρθα είναι ακόμα πολύ νέα για να πάψει να ελπίζει. Χάνεται μέσα
στα παιχνίδια του μυαλού της αναζητώντας απαντήσεις για μία λάθος
επιλογή. Μουσκεύει τα όνειρα της με δειλία και η σιωπή μένει αλώβητη
στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων καταπίνοντας τα πάντα.
Η Άννα – Μαρία ζει με αναμνήσεις. Από εκείνες που έχουν την τάση να
δικαιολογούν τα πάντα. Πίσω από τα δικά της όνειρα ακροβατεί μονάχα
ένα τεράστιο «γιατί». Πώς να ισορροπήσει όταν τα πόδια της μοιάζουν
ανήμπορα πια να σταθούν μπροστά στις δυσκολίες της ζωής;
Ο έρωτας έχει πολλές εκδοχές που δύσκολα μπορείς να αντικρίσεις.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

(γράφει η Βούλα Γκεμίση)

Κάθε βιβλίο όταν ολοκληρώνεται έχει πολλά περισσότερα να μας πει από την ιστορία του.

Πίσω από την ιστορία λοιπόν κάθε βιβλίου κρύβεται το ιστορικό του. Για κάποιους μπορεί να έχει ενδιαφέρον για κάποιους άλλους ίσως και όχι. Είμαι εδώ λοιπόν για να ξεφυλλίσω μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο αυτές τις άγραφες σελίδες που αφορούν το ιστορικό αυτού του βιβλίου.

Αυτό το βιβλίο ανέβαινε δωρεάν στην πλατφόρμα του wattpad τo 2019.

Πέρασαν λοιπόν 5χρόνια μέχρι να φτάσει στην έκδοση του. Η αρχή του λοιπόν είχε γίνει στο Wattpad και δε θα ξεχάσω ποτέ το πόσο γρήγορα αγκάλιασε το αναγνωστικό κοινό της εφαρμογής αυτό το βιβλίο και τις ηρωίδες του. Θυμάμαι έντονα ακόμα και σήμερα πολλά από τα σχόλια τους και αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, και το βιβλίο έχει περάσει στην έκδοση του πια μπορώ να πω ότι αυτά τα σχόλια της εφαρμογής και αυτή την απλόχερη αγκαλιά την νιώθω ακόμα και σήμερα. Με συντροφεύουν σε αυτό το νέο ταξίδι που εύχομαι να βρει συνοδοιπόρους και να το αγαπήσουν το ίδιο. Οι προβολές στην εφαρμογή ξεπέρασαν τις δεκαπέντε χιλιάδες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από παρότρυνση του αναγνωστικού κοινού και αγαπημένων φίλων συγγραφέων αποφάσισα να το στείλω σε μία εκδοτική, η οποία μόλις το πέρασε από αξιολόγηση, δέχτηκε να προχωρήσουμε στην έκδοση του. Η πρόταση μου προς εκείνους ήταν ότι ήθελα αυτό το βιβλίο αν γινόταν να εκδοθεί και μέρος των εσόδων να πάνε σε έναν οργανισμό κακοποιημένων γυναικών που έχουμε στην Κρήτη. Το αίτημα μου ποτέ δεν εισακούστηκε. Είχαμε περάσει όλη τη διαδικασία για να δρομολογηθεί η έκδοση και είχαμε φτάσει στο στάδιο λίγο πριν την εκτύπωση του, όμως η εκδοτική εκείνη την περίοδο άλλαξε διαχείριση στην διοίκηση και έτσι η απόφαση των νέων μελών ήταν να σταματήσουν άμεσα οποιαδήποτε νέα έκδοση. Μαζί λοιπόν με την δική μου ιστορία, πολλές ιστορίες και άλλων δημιουργών δεν προχώρησαν.

Θα είμαι ειλικρινής, όπως κάνω πάντα άλλωστε. Κάπου μέσα σε όλη αυτή την συνεχή σύγχυση που επικρατούσε τότε με την αναπροσαρμογή τους σε θέματα διαχείρισης εγώ προσωπικά ένιωσα μεγάλη ανακούφιση γιατί προέβλεπα ότι το βιβλίο μου ίσως να έπεφτε σε χέρια που δεν είχαν το χρόνο ή την πολυτέλεια να το φροντίσουν και να το προσέξουν όσο επιθυμούσα. Και επειδή δεν μπορούμε οι δημιουργοί να προσεγγίζουμε τις ιστορίες μας μόνο σαν να είναι προϊόντα τότε όταν ενστικτωδώς καταλάβαινα ότι θα έπαιρνε αρκετό χρόνο μέχρι να αναδιοργανωθούν, επιθυμούσα όλο και περισσότερο αυτή τη διακοπή συνεργασίας. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα έντονα ότι το  βιβλίο μου δε ήθελα να φτάσει ποτέ στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Το είδα από την θετική του σκοπιά και κάπως έτσι πήρα την ιστορία μου πίσω μετά την λύση του συμφωνητικού μας και την άφησα στο ηλεκτρονικό μου συρτάρι κλειδωμένη.

Λίγο καιρό αργότερα και με τον ερχομό του γιου μου, δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με τίποτα από τις συγγραφικές μου ενασχολήσεις. Αφιέρωσα όλο το χρόνο μου στο μεγάλωμα του παιδιού μου προσπαθώντας να είμαι εκεί για εκείνον σε όλα όσα επιθυμούσα βαθιά και δεν το μετάνιωσα ποτέ γιατί αυτή ήταν η βασική μου ανάγκη. Η ιστορία αυτή συνέχιζε να μένει στο ηλεκτρονικό μου “συρτάρι” όπως και πολλές άλλες μέχρι που ένας φίλος με έβαλε στη σκέψη να το στείλω σε αρκετές εκδοτικές αναζητώντας την τύχη της συγγραφικής μου εξέλιξης. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την κίνηση, το να ασχοληθώ ξανά με τις εκδοτικές και την προώθηση του βιβλίου, την έκανα με μισή καρδιά γιατί δεν ένιωθα έτοιμη να ξαναμπώ σε συνεργασίες με εκδοτικούς. Στο mail μου έλαβα ελάχιστες απαντήσεις ενώ την ιστορία την είχα στείλει για αξιολόγηση σε αρκετούς εκδοτικούς. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές γιατί παρά το ότι δέχτηκα όμορφα σχόλια για την ιστορία, θεωρούσαν ότι αυτή η θεματολογία είναι αρκετά βαριά για το ύφος που εξυπηρετούν.

Και κάπου εκεί λοιπόν, σταμάτησα να ασχολούμαι. Αποφάσισα να κρατήσω τις ιστορίες μου για να προχωρήσω σε ιδιοέκδοση μέσα από το eshop μου όποτε θα ήμουν έτοιμη.

Ένα πρωί όμως και μην έχοντας κανένα συγκεκριμένο συγγραφικό στόχο, η φίλη μου & συνοδοιπόρος στο blog μας “Ονείρων Πένες” , Ελευθερία Καλογνωμά, μου πρότεινε να δοκιμάσω να στείλω κάποιο από τα βιβλία μου σε μία καινούρια συνεργασία που είχε ξεκινήσει με το carmelasbooks.com. Της είπα ότι δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα βιβλία μου και ότι γενικά προτιμούσα να μην ξεκινήσω συνεργασία με οποιονδήποτε εκδοτικό. Επέμενε και μου έθεσε κάποια λογικά επιχειρήματα οπότε κάπου εκεί με έπεισε και αποφάσισα να στείλω τελικά αυτή την ιστορία στην Καρμέλα Κατσαμένη, ιδιοκτήτρια του carmelasbooks.com και η συνέχεια ήταν μαγική… γιατί η Καρμέλα, διαβάζοντας αυτή την ιστορία την αγκάλιασε σαν να ήταν δική της γιατί η ίδια είναι συγγραφέας και σεναριογράφος και γνωρίζει όσο κανείς άλλος το πόσο ο δημιουργός αγαπάει τα δημιουργήματα του. Η αξιολόγηση που έλαβα πίσω μου ξεκλείδωσε μία πολύ βασική μου συγγραφική ανασφάλεια: Αν έπρεπε να ασχοληθώ ή όχι πιο σοβαρά με τη συγγραφή. Μέσα μου αναρωτιόμουν πάντα αν άξιζε τον κόπο να το δω πιο σοβαρά και ήθελα να βρεθεί κάποιος έμπειρος συγγραφικά να μου δώσει αυτή την απάντηση. Η απάντηση ήταν μονόδρομος. Και η Καρμέλα άκουσε πολύ προσεκτικά όλο το ιστορικό του βιβλίου. Έτσι αποφάσισε και η ίδια ότι το βιβλίο αυτό έπρεπε να συνδεθεί με έναν ιερό σκοπό. Το βιβλίο διαβάστηκε επίσης από την ιδιοκτήτρια του κινήματος strongme, Ασπασία Θεοφίλου και οι δύο μαζί (Καρμέλα και Ασπασία) πιστεύουν ότι έχω αγκαλιάσει πολύπλευρα την ευαίσθητη πλευρά των κακοποιημένων γυναικών και έτσι προχωρήσαμε από κοινού σε αυτή την συνεργασία και τους χρωστάω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” γιατί και ένα από τα δικά μου όνειρα έγινε πραγματικότητα μέσα από αυτή την συνεργασία.

Τα “ευχαριστώ” σε αυτή τη ομαδική προσπάθεια είναι αλυσιδωτά. Πρώτα πάνε στη φίλη μου, Ελευθερία Καλογνωμά γιατί με έφερε σε επαφή με την μοναδική Καρμέλα Κατσαμένη και έπειτα στην Ασπασία Θεοφίλου, ιδιοκτήτρια του κινήματος strongme.

Ένας κοινός στόχος είναι αυτό το βιβλίο και τίποτα περισσότερο και ο δικός μου προσωπικός στόχος είναι αυτό το βιβλίο να γίνει η φωνή όλων των κακοποιημένων γυναικών. Σας προσκαλώ να ενισχύσετε την ομαδική μας προσπάθεια με όποιο τρόπο: Μία κοινοποίηση για την γνωστοποίηση του βιβλίου και του σκοπού που εξυπηρετεί στα προσωπικά σας προφίλ στα social είναι εξίσου σημαντική με την αγορά του βιβλίου.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια με την αγορά του βιβλίου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

 

 

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.