Τι είναι το WATTPAD

Πριν μερικούς μήνες, «σκόνταψα» πάνω στη συγκεκριμένη δωρεάν παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πριν μερικούς μήνες, ανατρέχοντας στην εφαρμογή του Wattpad (μιας και δεν τα πάω και πολύ καλά με τις ημερομηνίες) το Νοέμβριο του 2018 για την ακρίβεια, σε μια συνεχή αναζήτηση μου για το πώς θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω ένα βιβλίο μου, «σκόνταψα» πάνω στη συγκεκριμένη δωρεάν παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Προς έκπληξη μου και σε μια πιο λεπτομερή ανασκόπηση για το τι είναι τελικά το Wattpad, ανακάλυψα πως πρόκειται για μια δωρεάν παγκόσμια συγγραφική κοινότητα, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ενεργά το 2006. 

Η εφαρμογή αυτή που «τάραξε» τα νερά της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα ηλεκτρονικά βιβλία και όχι μόνο, εστιάζει άμεσα στην αλληλεπίδραση του αναγνωστικού κοινού με τον ίδιο το δημιουργό (συγγραφέα).

Ερασιτέχνες και μη, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, το προσωπικό τους προφίλ, αναρτώντας το έργο τους σε κεφάλαια. Εκεί όπου οι κατηγορίες, διαχωρίζονται ανά βιβλίο πολύ γρήγορα, δίνουν τη δυνατότητα στο δημιουργό να μπορεί να συλλέξει απόψεις για το έργο του. 

Κάτι που κατατάσσω στα θετικά στοιχεία της συγκεκριμένες εφαρμογής, αρκεί να μην επηρεάζεται η έμπνευση και η δημιουργικότητα του δημιουργού. Γι αυτό το λόγο και μόνο, από την προσωπική μου μικρή εμπειρία, όταν μου ζητηθεί, παροτρύνω να έχει γίνει ήδη η δημιουργία του έργου και να ανεβαίνουν τα κεφάλαια λίγο πριν την επιμέλεια (κάτι που προσπαθώ να κάνω και εγώ η ίδια).

 Το συναίσθημα να διαβάζεις τα σχόλια (θετικά και μη), τις απόψεις αλλά και τα συναισθήματα του κοινού, νομίζω είναι το πιο ανεκτίμητο κομμάτι της εφαρμογής.

Είναι σημαντικό να τονίσω ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή, δημιουργεί αξιόλογους Συγγραφικούς Διαγωνισμούς με υπόβαθρο παγκόσμιας εμβέλειας αν φυσικά μπορείς να ακολουθήσεις την αγγλική κοινότητα.

www.wattpad.com

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.