koukidaki.gr ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Η Ιωάννα Πορτοκάλη επιμελήτρια και αρθρογράφος στο koukidaki.gr μου κάνει την τιμή να παρουσιάσει το βιβλίο μου “ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ” μέσα από το εξαιρετικό και αγαπημένο site παρουσίασης βιβλίων koukidaki.gr

 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!

 

*****

Και όμως.

Το βιβλίο μου αυτό ανήκει στην κατηγορία Κοινωνικό Δράμα και διαφέρει από οτιδήποτε άλλο έχω γράψει σε αυτή την κατηγορία μέχρι στιγμής. Ο λόγος είναι επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο μου ξεπέρασε τις 566 σελίδες. Γίνεται αναφορά σε τρεις διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες συνδέονται στα τελευταία κεφάλαια.

Ιστορίες που έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Αναφέρονται στην παθητική στάση που διατηρούν κάποιες γυναίκες. Και ενώ το βιβλίο μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από τις εξελίξεις και τα γεγονότα που συγκλονίζουν την χώρα μας με τις γυναικοκτονίες και την βία κατά των γυναικών τα τελευταία χρόνια, το βιβλίο είχε γραφτεί και είχε ανέβει αρχικά δωρεάν στην εφαρμογή του #wattpad πολύ πριν πάρουν την δικαιολογημένη έκταση τα γεγονότα μέσω του κινήματος #metoo.

Είναι ένα θέμα που πάντα θα προβληματίζει και πόσο μάλλον εμένα προσωπικά, όταν έχω συναντήσει στη ζωή μου γυναίκες που διατηρούν την ανυπαρξία και το φόβο τους σε δύσκολες καταστάσεις και καθημερινές συμπεριφορές. Σιωπούν και αυτό τελικά ίσως να είναι το μεγαλύτερο ψυχικό τίμημα.

Εμπνευσμένο λοιπόν από την παθητική στάση πολλών γυναικών, το σκληρό αυτό θέμα που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια αλλά αγγίζει την ουσιαστική κατακριτέα πράξη της βίας και κακοποίησης ήταν η βάση προβληματισμού μου και η αρχή για να ξεκινήσω να γράφω το συγκεκριμένο βιβλίο.

Θα γνωρίσετε την Μαριάννα, την Μάρθα και την Άννα Μαρία και θα πρέπει να διατηρήσετε όλα εκείνα τα συναισθήματα δυναμισμού αλλά και κατανόησης των ηρώων για τη στάση τους μιας και οι ιστορίες τους εξελίσσονται σε ένα απόλυτο δράμα.

Πιστεύω ότι κάτι έχουν να σας – μας πουν. Κάτι σημαντικό για την ψυχοσύνθεση τους. Για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα που είναι δίπλα μας αλλά τελικά μοιάζουν να διατηρούν και μία απόσταση μιας και πάντα τα κοιτάμε αποστασιοποιημένα, με τρίτο μάτι.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ! 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δεν είναι όλα τα όνειρα ανεκτίμητης αξίας.

Για κάποια το τίμημα τους είναι πολύ ακριβό.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ένας συνδετικός κρίκος.

Η Μαριάννα εγκαταλείπει την σχολή της κρυφά από τους γονείς της αναζητώντας την μεγάλη ζωή μέσα σε χάρτινα όνειρα. Οι υποσχέσεις που έρχονται στο δρόμο της δεν είναι ποτέ αρκετές για να της φέρουν όλα όσα επιθυμεί να πραγματοποιήσει.

Η Μάρθα είναι ακόμα πολύ νέα για να πάψει να ελπίζει. Χάνεται μέσα στα παιχνίδια του μυαλού της αναζητώντας απαντήσεις για μια λάθος επιλογή. Μουσκεύει τα όνειρα της με δειλία και η σιωπή μένει αλώβητη στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων καταπίνοντας τα πάντα.

Η Άννα – Μαρία ζει με αναμνήσεις. Από εκείνες που έχουν την τάση να δικαιολογούν τα πάντα. Πίσω από τα δικά της όνειρα ακροβατεί μονάχα ένα τεράστιο «γιατί». Πώς να ισορροπήσει όταν τα πόδια της μοιάζουν ανήμπορα πια να σταθούν μπροστά στις δυσκολίες της ζωής;

Ο έρωτας. Έχει πολλές εκδοχές που δύσκολα μπορείς να τις αντικρίσεις.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

*Αν θέλεις Έκπτωση για το ebook στείλε μου μήνυμα με την ένδειξη “ΈΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ” στο voulagkemisi.books@gmail.com & θα σου αποσταλεί το Εκπτωτικό Σου Κουπόνι!

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!». Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.